Hopp til innholdet

Aktiviteter vår 23

Denne våren arrangerer UngKunst tre aktiviteter som har åpen påmelding, også for barn og ungdom som ikke går i kulturskolen. Bokbinding, illustrasjon, tatovering og kunstvandring under Oslo Open. Det er «førstemann til mølla» prinsippet, så dersom du eller noen du kjenner er interessert gjelder det å melde seg på tidlig for å sikre plass : )

Lørdag 4. februar

Bokbinding med Tina Kryhlmann

Hvor: Ås kulturskole, Bankveien 1, 1430 Ås
Når: Lørdag 4. februar, kl 10:00 – 14:30 
Alder: 12 – 19 år

Påmelding på e-post til: tina.kryhlmann@gmail.com innen 2/2/23

På verkstedet lærer du å binde bøker med en tradisjonell bokbindermetode, som stammer fra de kristne kopterne i Egypt. Her var det man først begynte å binde sammen bøker av seksjoner av brettet papir. Vi lager perm av papp og stoff og du får med deg en hendig bok du kan fylle med hva du vil. Vi bruker stort sett gjenvunnet materiale og rester for å omforme det som allerede finnes til noe nytt. Om du har, ta gjerne med deg gamle stoffrester, cornflakes-esker og lignende, da dette kan bli ypperlige bokpermer! Det vil også finnes materiale på verkstedet, slik at alle uansett får laget en bok. 

Ved å lære metoden kan du fortsette å lage dine egne bøker hjemme — kanskje neste gang du trenger en ny almanakk, notatbok, skissebok, eller om du vil binde sammen tegninger eller trykk du allerede har laget i en bokform. Dersom noen blir ferdig tidlig med boken sin, finnes det også mulighet for å lære tradisjonell japansk bindeteknikk.

Verkstedets varighet inkluderer lunsjpause. Ta med matpakke og drikkeflaske. Verkstedet har totalt 10 plasser. Ved påmelding skriv navn, alder og telefonnummer, samt eventuell tilhørighet til kulturskole. For deltakere under 18 år ønsker vi kontaktinfo (navn, tlf, epost) til en foresatt. Påmelding er bindende. Det må gis beskjed dersom deltaker ikke kan delta.

Lørdag 11. mars

Illustrasjon og tatovering med Ingunn Dybendal 

Hvor: “Heiaklubben” Dælenenggata 21 A, 0567 Oslo 
Når: Lørdag 11. mars, kl 11:00 – 14:00 
Alder: 13 – 19 år

Påmelding på e-post til: ingunn@heiaklubben.no innen 9/3/23

Verkstedet vil handle om likheten mellom tatovering og illustrasjon, hvordan det er å komme frem til et illustrasjonsdesign som også kan fungere som en tattovering.

Tidsrommet inkluderer lunsjpause. Ta med matpakke og drikkeflaske. Verkstedet har totalt 10 plasser. Ved påmelding skriv navn, alder og telefonnummer, samt eventuell tilhørighet til kulturskole. For deltakere under 18 år ønsker vi kontaktinfo (navn, tlf, epost) til en foresatt. Påmelding er bindende. Det må gis beskjed dersom deltaker ikke kan delta.

Ingunn er illustratør hos Heiaklubben og tatovør hos Lucky7 i Oslo. Ingunn har en Bachelor (hons) fra Falmouth University i England, og har jobbet som illustratør siden 2009. Hun har jobbet med kunder som Norsk Tipping, Vinmonopolet, Gyldendal, Google og Utdanningsdirektoratet. Ingunns strek kan defineres som myldrete, både med og uten farger, ofte med en kontrast mellom det søte og absurde. Hun har kompetanse i Photoshop, Illustrator og Procreate, og hun jobber også tradisjonelt for hånd. Hjemmeside: https://www.heiaklubben.no/team/ingunn-dybendal

Lørdag 22. april

Oslo Open kunstvandring med David Stenmarck

Hvor: Ulike lokasjoner i Oslo 
Når: Lørdag 22. april 
1. gruppe: 12:00 – 14:30 
2. gruppe: 15:30 – 18:00
Alder: 13 – 19 år 

Påmelding på e-post til: davidstenmarck@gmail.com

Oslo Open er en atelierfestival, hvor byens kunstnere åpner sine atelierer for publikum. Kunstner David Stenmarck tar med deltakerne på en besøksrunde til utvalgte kunstnere, forteller om hvorfor han har valgt akkurat disse og kanskje har han også noen spennende oppgaver på lur!

David liker å tegne, male, bygge, klippe og lage ting. Han er utdannet illustratør og har i hverdagen mange ulike hatter: illustratør, kunstner, kulturskolelærer og prosjektleder. Han er med i tegnekollektivet Birgers oteruteleie, og driver et møtested for kunstnere som heter Bakeriet. David er den ene halvdelen av duoen DOGE/HOGS, som dekorerer vegger rundt omkring i Norge. Uterom, både by og skog, er noe han er opptatt av og som ofte fungerer som visningsrommene hans. Hans første betalte veggmaleri gjorde han som 15 åring, og har ikke sluttet å male vegger siden den gang. I forhold til teknikk er han utforskende og eksperimenterende, hvor han kombinerer illustrasjonsarbeid, offentlig utsmykninger og utstillingsvirksomhet.

Vandringen har plass til 8 deltakere pr gruppe. Oppmøtested avtales direkte med påmeldte deltakere. Hjemmeside kunstner: https://www.davidstenmarck.no