Hopp til innholdet

Tekstil-workshop med Iris T. Korsnes.

I forbindelse med Ron Te Kawas utstilling «Te Whare Pora» inviterte UngKunst i høst til en spennende kursrekke på Nitja senter for samtidskunst, ledet av kunstner Iris T. Korsnes. Besøket inkluderte en omvisning i utstillingen, etterfulgt av Iris’ presentasjon av et spennende kurs hvor elevene fikk prøve seg på vinyltrykk og quilting.

Dette unike opplegget var todelt, der elevene først startet prosjektet på Nitja og deretter fullførte det noen uker senere på egen skole under veiledning av kunstneren. Kurset tok utgangspunkt i en rød tråd, som startet med en omvisning i utstillingen på Nitja og endte med elevenes eget ferdigstilte verk.

På kurset fikk elevene utforske tekstilkunst med fokus på quilting som teknikk og uttrykk. De fikk også innsikt i den konseptuelle delen av kunsten, da både Korsnes og Ron Te Kawa jobber med temaer som identitet og familiehistorie uttrykt gjennom tekstil.

Iris T. Korsnes har en bakgrunn med BA i estetikk, MA i Kunsthistorie fra Universitetet i Oslo, og en BFA i Medium- og materialbasert kunst fra Kunsthøgskolen i Oslo. Fra høsten 2023 vil hun starte sin MFA ved samme linje på Kunsthøgskolen i Oslo. Gjennom sitt arbeid utforsker Korsnes sosiale fellesskap gjennom tekstil, inkludert familiestrukturer og relasjoner, der quilting står sentralt som en håndverksmessig arv. Hun utforsker hvordan familierelasjoner påvirker og former en persons personlighet og identitet. Tegning er ofte grunnlaget i hennes praksis, bearbeidet fra et tekstilt perspektiv. Hun utforsker også materielle og sosiale aspekter av quilting ved å bruke gjenbruksmaterialer arvet fra sin mor, og dermed ser på identitet gjennom de tekstiler hun skaper.