Hopp til innholdet

Kunstnerbesøk #1

En av kunstnerne som besøker kulturskolene nå i november er Elin Glærum Haugland! Hun tar turen til kulturskolene: Asker, Enebakk og Ås. Besøket vil finne sted i ordinær undervisningstid og ha en varighet på 1,5 timer per økt. For de kulturskolene som har lengre økter kan varigheten forlenges.

Elin (f. 1988) er en ung norsk samtidskunstner, som utforsker bruken av naturpigmenter, som hun samler gjennom reiser i inn og utland. Utover denne innsamlingen av pigmenter fra naturen interesserer hun seg også for hvordan ulike kulturer har benyttet naturpigmenter. Denne kunnskapen har hun tilegnet seg ved å reise til eksempelvis Amazonas-jungelen i Peru og Brasil, Palawan på Filippinene, Stillehavsøyer som Påskeøya, Tahiti, Samoa og New Zealand, samt skoger og fjell i Norge. 

Haugland maler ofte utendørs, som gir henne en følelse av å være forbundet med naturen. Eller som hun selv beskriver: “Mens jeg maler opplever jeg det som om naturen formidler hemmeligheter om seg selv, som jeg oversetter i et abstrakt språk av mønstre og former. Dette språket som oppstår i maleriene er tilgjengelig for oss gjennom kroppen og sansene mer enn gjennom intellektet”.

Under besøket vil kunstneren fortelle om utvalgte prosjekter, vise bilder og la elevene teste ut naturpigmenter. Hvordan oppfører disse pigmentene seg? Hvor kommer fargene fra? 

Elin Glærum Haugland bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og Kunstakademiet i Trondheim. Arbeidene hennes har blitt vist nasjonalt og internasjonalt, ved eksempelvis Trøndelag senter for samtidskunst (Trondheim, 2020), Kunstnerforbundet (Oslo, 2019), Cable Factory (Helsinki, 2020) og Art & Mind Center (Tokyo, 2019).

Mer informasjon om kunstneren på hennes hjemmeside https://primusprimus.squarespace.com eller Instagram @primusprimus.