Hopp til innholdet

Kjell Varvin – «Å tegne rommet»

«Å tegne rommet» er en vandreutstilling laget av Galleri F 15 i samarbeid med samtidskunstner Kjell Varvin.Tilbudet er tilrettelagt for elever ved UngKunst-kulturskolene, i tillegg til Moss kulturskole – som alle deltar i prosjektet «Munch som mentor».

Fotografi blir brukt som verktøy i verkstedet, her vises utvalgte elevarbeider.

I likhet med Edvard Munch er Kjell Varvin en svært produktiv kunstner med et langt kunstnerskap bak seg. Munch forsket i ulike teknikker, farger og komposisjoner. Han etterlot seg svært mange skisser og utallige versjoner av motivene sine.

Samtidskunstner Varvin har i likhet med Munch, en lekende og utforskende tilnærmingen til arbeidet. Varvin kan regnes som en mester i komposisjon og han ser på sitt kunstnerskap som en uendelig prosess med forslag til nonfigurative tegninger, malerier og skulpturer.

Jeg leker, men jeg tuller ikke, sier Kjell Varvin

Kjell Varvin (født 1939) har nylig vist utstillingen Intermediary stages of a never – ending process del II, i Galleri F 15.


Ustabile variabler

Hver dag dokumenterer Kjell Varvin en ny komposisjon som han lager i hjørnet av atelieret sitt. Materialene er funne objekter. Kunstneren beskriver det selv som en øvelse basert på intuisjon, og med inspirasjon fra musikk, spesielt jazz og klassisk. Bildene deler han på sin Instagramkonto @kjellvarvin og på bloggen sin.

Å tegne i rommet er en vandreutstilling med verksted, som Galleri F 15 har laget i samarbeid med Kjell Varvin. Opplegget er basert på kunstnerens Ustabile variabler. Under ledelse av en formidler får elevene selv eksperimentere med å lage tredimensjonale komposisjoner av geometriske former. Vandreutatillingen består av portabelt atelier som består av vegger som danner fire hjørner, og et sett med materialer / former / objekter. Dette blir utgangspunktet for å skape tredimensjonale komposisjoner i samspill.

Et viktig verktøy foruten syl og drill, er kamera, for å ta bilder underveis. Foto brukes som et redskap for å analysere komposisjonene og for å dokumentere resultatet.

Stop motion film fra arbeidsprosessen, når Kjell Varvin bygde installasjoner i Galleri F 15 til utstillingen «Intermediary Stages of a never ending prosess.»
Installasjonene skal oppleves som de er, uten tilknytning til den ytre verden, men som en umiddelbar opplevelse av rytmer, retninger, farger og former og hvordan disse “snakker” med hverandre.