Hopp til innholdet

Stein Are K. Dahl

Stein Are Kjærås Dahl holder verksted med utgangspunkt i sitt kunstnerskap i UngKunst prosjektet «Munch som mentor». Stein Are, som Munch, interesserer seg for naturen, og spesielt skogen som hovedtematikk.

Prosjektene til Stein Are har bakgrunn i en delt bekymring og begeistring for skogen. Særlig opptatt er han av gammel skog og truede arter. I de senere årene har han brukt mye tid på Alnaelva i Oslo, en urskog midt i byen. Stein Are bruker maleri, tegning, silketrykk, monotypi, tresnitt og lyd i mitt arbeid med naturen. Han bruker mye tid ute i naturen, hvor han både lager skisser, tar fotografier og lager monotypier utendørs.

Stein Are (f. 1980, Tønsberg) er basert i Oslo. Han er utdannet ved Det Tverrfaglige Kunstinstitutt, Escola Superior de Artes e Design (Portugal) og Kunsthøgskolen i Oslo. Utstillinger inkluderer bla. Norske Grafikere, Galleri Ask, Trondheim kunstforening og Oppland kunstsenter. Stein Ares arbeider er innkjøpt av bl.a. Kunstmuseet Nord-Trøndelag, Kragerø kommune, Norsk Hydro og Høyanger kommune.